Dagbesteding

‘Het is belangrijk om een dagritme te hebben en sociaal actief te blijven’

Het is belangrijk dat mensen hun dag op een zinvolle en bevredigende manier kunnen doorbrengen. Dat is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend, bijvoorbeeld voor mensen die ziek of beperkt zijn. Gelukkig bestaan er in de vorm van dagbesteding mogelijkheden om toch een dagritme te hebben en sociaal actief te blijven. Bij PZL kunnen mensen met een zorgindicatie op vastgestelde dagen en tijden terecht voor dagbesteding.

Dagbesteding is een georganiseerde manier om een zinvolle invulling aan de dag te geven. Enerzijds om de kwaliteit van leven van de cliënt een impuls te geven, anderzijds om bijvoorbeeld mantelzorgers te ontlasten. Privézorg Limburg is gespecialiseerd in zowel individuele begeleiding als groepsbegeleiding ten aanzien van dementerenden en mensen met een lichamelijke beperking. Deze vindt plaats elke maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag in of vanuit De Kompenie in Susteren (zie elders op deze website). Het dagbestedingsprogramma is zeer divers. Er worden tal van activiteiten ontplooid in De Kompenie, individueel of in groepsverband, zoals braintraining, fysiogym, yoga, bloemschikken, wandelen, werken met keramiek of een muziekmiddag. Maar we gaan er ook met de cliënten op uit. Met een comfortabele bus maken we uitstapjes dicht bij huis of verder weg, aansluitend op en passend bij de interesses en belevingswereld van de cliënten. Denk aan een wandeling naar het centrum, een museumbezoek, het bezichtigen van kastelen, kerken en abdijen, een boottocht of een excursie naar bijzondere tuinen. Zorgprofessionals begeleiden alle activiteiten en uitstapjes en zorgen met hun enthousiasme en expertise telkens voor een geslaagde invulling van de dag. Kortom, de aandacht is gericht op datgene wat de mensen wel nog kunnen, waardoor ze zo min mogelijk geconfronteerd worden met hun beperking en met een trots gevoel huiswaarts keren.

Vergoeding voor de dagbesteding verloopt via de WMO of WLZ.

Waar: De Kompenie, Marialaan 15 in Susteren.

Wanneer: elke maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag de hele dag.

Wat: te veel om op te noemen.

'Werkvreugde en een persoonlijke benadering vormen de rode draad'

Contact?

Klik op de link om dagbesteding aan te vragen. Wendy Bekkers-Laheije, binnen PZL verantwoordelijk voor alle zaken die met dagbesteding te maken hebben, neemt zo spoedig mogelijk contact met u op. Vanzelfsprekend kunt u ook telefonisch contact opnemen of mailen.