Thuiszorg

Wijkverpleegkundige:
Lina Jacobs & Nina Aben

Even voorstellen: Lina Jacobs

Mijn naam is Lina Jacobs, 29 jaar oud en sinds februari 2022 begonnen bij PZL. Nadat ik 10 jaar werkzaam ben geweest als verpleegkundige op de Acute Opname Afdeling in het ziekenhuis in Maastricht werd het tijd voor iets nieuws en vond ik bij PZL een nieuwe uitdaging als wijk- en kwaliteitsverpleegkundige.

M: 0686822401
E: linajacobs@proteion.nl


Even voorstellen: Nina Aben

Mijn naam is Nina Aben, 21 jaar oud en sinds 2019 werkzaam bij PZL. Via een stage in het eerste jaar van de opleiding HBO-verpleegkunde ben ik bij PZL terechtgekomen. Na deze stage ben ik anderhalf jaar als vakantie en weekendhulp blijven werken binnen alle locaties en vanaf 2020 heb ik de opleiding vervolgd als duaal student, specifiek gericht op de ouderenzorg, binnen de thuiszorg.

M: 06-86820586
E: ninaaben@proteion.nl


Samen werken wij sinds mei 2022 als wijk- en kwaliteitsverpleegkundigen binnen de organisatie en zijn wij het aanspreekpunt voor het thuiszorg team.

Als wijkverpleegkundige organiseren en coördineren we de zorg bij de cliënten thuis. We zijn verantwoordelijk voor het opstellen van de indicatie en herindicatie bij de cliënt. Er wordt samen met de cliënt en familie vastgesteld welke zorg er nodig is. Hierbij staat de cliënt altijd centraal, met als doel de cliënt zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen laten wonen. We kijken hierbij niet naar wat niet meer lukt, maar vooral naar wat wél nog lukt. Dit doen we met behulp van de thuiszorg, mantelzorgers of bijvoorbeeld door de inzet van hulpmiddelen. Indien nodig schakelen we hiervoor de hulp in van het netwerk en andere zorgorganisaties en -professionals.