Zorgcentrum Aan de Baan

Comfortabel en veilig wonen in zorgcentrum Aan de Baan

Mensen met psychogeriatrische (dementie) of somatische problemen of een combinatie van beide kunnen terecht in zorgcentrum Aan de Baan in de kern van Susteren. PZL heeft daar in 2017 een kleinschalige woonvorm gerealiseerd bestaande uit vijftien kamers. Bewoners kunnen in een ontspannen en huiselijke sfeer gegarandeerd rekenen op 24 uursopvang. Aan de Baan is een semigesloten woonvorm. We bieden immers een gevarieerde dagbesteding aan met diverse activiteiten binnen en buiten de muren. Voor zover mogelijk laten we de bewoners actief deelnemen aan de maatschappij. We brengen samen met de bewoner, familie en huisarts in kaart wanneer welke zorg nodig is. Die faciliteren we vervolgens. Niet omgedraaid. We vinden het immers belangrijk dat onze bewoners de regie over hun leven houden.

Uitgangspunt is een familie te laten ontstaan binnen de woonvorm, waar medewerkers, familie en vrienden gezamenlijk invulling geven aan een zo comfortabel mogelijk verblijf voor de vijftien bewoners. Iedere bewoner heeft een ruime kamer met eigen spullen. Het interieur kent een open karakter, met een grote gemeenschappelijke huiskamer en een open keuken. Hier vinden tal van activiteiten plaats en wordt samen gekookt. Het vlees is afkomstig van eigen scharrelvarkens, groenten uit de eigen moestuin. De welriekende geur van soep, versgebakken vlaai en zoervleisj, om maar wat te noemen, vult regelmatig de ruimte en draagt bij aan de huiselijke sfeer en het woongenot. Bij aangename temperatuur kunnen de bewoners terecht in de grote, omsloten tuin.

De medewerkers zijn onderdeel van het huishouden en sluiten zo veel mogelijk aan bij de leefstijl en voorkeuren van de bewoners. Familie, vrienden en omgeving zijn meer dan welkom om een actieve rol te spelen in hun leven.

Het zorgconcept van PZL rust op drie belangrijke pijlers: aandacht, betrokkenheid en kleinschaligheid. Ongeacht de vordering van het ziektebeeld van dementerenden staan wij als zorgorganisatie open voor iedereen voor wie het groepsproces toegevoegde waarde heeft. In zorgcentrum Aan de Baan komen deze aspecten samen in een uniek concept.

Naast vijftien kamers voor mensen met dementie zijn er vijf zorgappartementen met 24-uurs zorg. Binnen dit hele concept staat de wens van de cliënt centraal. Iedereen heeft een eigen appartement met slaapkamer, badkamer, woonkamer en keuken. Mensen die binnen een van onze appartementen wonen hebben recht op huurtoeslag. U huurt geen kamer maar een volledig zelfstandig appartement.

Dus als thuis wonen niet langer gaat en u heeft een indicatie voor thuiszorg of een zorgzwaartepakket (CIZ-indicatie) voor het wonen binnen een zorginstelling, dan kunt u bij ons een zorgappartement huren.

Lage overhead, dus meer en flexibeler personeel

Contact?

Klik op de link om huisvesting bij zorgcentrum Aan de Baan aan te vragen. Roger Bekkers, binnen PZL verantwoordelijk voor alle zaken die met huisvesting te maken hebben, neemt zo spoedig mogelijk contact met u op. Vanzelfsprekend kunt u ook telefonisch contact opnemen of mailen.